keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Flexitarismi

Löysin vihdoin itselleni diagnoosin. Maanantaina kuulin tällaisesta itselleni uudesta käsitteestä kuin flexitarismi. Hirveän mukavaa, kun vihdoin löysin sopivan lokeron, johon asetella itseni.

Flexitaristi tarkoittaa siis käsitykseni mukaan ihmistä, joka syö enimmäkseen kasvisruokaa, mutta ei ole luopunut lihansyönnistä kokonaan vaan syö lihaa aina välillä. Olen siis tietämättäni ollut flexitaristi jo vuosia.

Kasvissyönti on sydäntäni lähellä, mutta koska pidän kohtuullisuutta tärkeänä arvona monessa asiassa, en ole kokenut tarpeelliseksi kieltäytyä esimerkiksi iskän lihapullista.

Nyt onkin mukavaa, että ei tarvitse enää selittää ihmisille, että olen silleen melkein kasvissyöjä, että enimmäkseen syön kasvisruokaa, mutta syön kyllä lihaakin ainakin jos tarjotaan. Tästä eteenpäin voinkin vaan sanoa olevani flexitaristi. Ja sitten ehkä selittää, mitä se tarkoittaa.

Toisaalta joku voisi miettiä sitäkin, miksi ylipäätään on tarpeen lokeroida ja nimetä ihmisiä sen mukaan, mitä he syövät. Tai jaotella ylipäätään ruokia sen mukaan, onko niissä lihaa vai ei.


Mielestäni lihansyönnin vähentämisen tulisi olla kaikille meille yhteinen tavoite, jonka ei myöskään pitäisi kaatua siihen, jos sitä nyt syö pääsisäisenä palan lammasta tai kesällä pari grillimakkaraa.  

2 kommenttia:

  1. Hei, Mahtavaa. Mää oon varmaan sellanen wannabe flexitaristi niille, joiden on pakko lokeroida😉. Mutta oikeesti vaikka kasvissyönti on hyvä ja tärkeä asia niin musta on hienoa, jos siitä voi joustaa. Ei sillä tosiaan oo hirveesti merkitystä ympäristön kannalta kuinka puritaaninen yksi ihminen onnistuu oleen. Sillä on merkitystä jos kaikki syö vähän vähemmän lihaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täsmälleen samaa mieltä. Luulen, että tilanne olis jo paljon parempi, jos vaikka kaikki suomalaiset söisivät edes yhtä vähän lihaa kuin minä. Vaikka niillä puritaaneimmilla kasvissyöjillä on iso rooli kasvissyönnin edistäjinä. Esimerkiksi itse syön aika usein lihaa, kun käyn ulkona syömässä, koska se on mulle spesiaalitilaisuus. Mutta jos kukaan ei koskaan vaadi ravintolasta kasvisruokaa, ei sitä myöskään tarjota.

      Poista