maanantai 14. toukokuuta 2018

Dokumenttivinkki Thelmasta ja Louisesta


Pikaisena vinkkinä: Katsoin vähän aikaa sitten Areenasta mainion dokkarin elokuvasta Thelma ja Louise. Thelma ja Louise, yhä sydämissämme, on areenassa vielä reilun pari viikkoa.

Dokkari tietysti toimii parhaiten, jos on nähnyt elokuvan. Suosittelen kyllä katsomaan, itsekin haluaisin nähdä sen taas uudestaan.

Dokumentissa erinäinen joukko ihmisiä pohtivat elokuvaa ja sitä, millaisen vaikutuksen se on heihin tehnyt ja miksi. Monet heidän esittämänsä ajatukset pistivät kyllä itsenikin pohtimaan esimerkiksi elokuvan hahmoja ja heidän välistään dynamiikkaa sekä naisen asemaa Yhdysvalloissa verrattuna siihen, mitä se on täällä Suomessa.  Vaikka toki Suomikaan ei ainakaan kaikille ole mikään lintukoto, tuli dokumentissa puhuneiden naisten tarinoita kuunnellessa sellainen olo, että heillä taitaa olla vielä paljon turvattomampaa..

Kun saisin elokuvan jostain katsottavaksi, voisin sen jälkeen kirjoittaa omia ajatuksianikin enemmän auki. Tässä nyt vaan vinkkinä, että tuo dokumentti kannattaa katsoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti